Varhaiskasvatuspalveluihin kuuluvat päivähoito sekä lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuki. Rautavaaralla päivähoitoa järjestetään kolmen kunnallisen perhepäivähoitajan kodeissa sekä ryhmäperhepäivähoidossa. Ryhmis toimii myös perhepäivähoidon varahoitopisteenä. Molemmissa päivähoitomuodoissa työskentelee yksi hoitaja kutakin neljää lasta kohti.

 

Päivähoitopaikan hakeminen

Päivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Hoitopaikka järjestetään päivähoitolain mukaisesti neljän kuukauden kuluessa sen hakemisesta. Mikäli hoidon tarve ei ole ollut ennakoitavissa esim. työllistymisen vuoksi, järjestelyaika on kaksi viikkoa. Lapselle voidaan hakea kokopäiväistä (5-10 h/pvä) tai osapäivähoitoa (korkeintaan 5 h/pvä). Päivähoitopäätöksen jälkeen tehtävässä palvelusopimuksessa määritellään myös hoitopäivien kuukausittainen määrä hoidontarpeen mukaisesti (5-10, 11-15 pv tai kaikki kuukauden toimintapäivät). Päivähoitohakemuksen voi noutaa päivähoidon ohjaajalta tai tulostaa hakemuksen täältä. Hakemukset palautetaan päivähoidon ohjaajalle tai kunnantalon neuvontaan.

 

Päivähoitomaksut

Päivähoidosta peritään voimassa olevan maksuasetuksen mukainen perhekohtainen päivähoitomaksu. Tietoa päivähoitomaksuista sekä maksupäätöksen perusteeksi vaadittavia tuloselvityslomakkeita voi noutaa päivähoidon ohjaajalta tai tulostaa seuraavista linkeistä:

Ohjeita päivähoitomaksun määräytymisestä

Tiedote päivähoitomaksuista 1.8.2016 alkaen

Tuloselvitys päivähoitomaksua varten

Selvitys yrityksestä saatavasta tulosta

 

Tietoa toiminnastamme ja päivähoitoarjen käytännöistä löytyy näiden linkkien takaa:

Tervetuloa ryhmikseen

Tervetuloa perhepäivähoitoon

 

 

Päivähoidon yhteystiedot

Päivähoidon ohjaaja Soila Korhonen, p. 040 8608 230.

Päivähoitotoimisto ryhmiksellä osoitteessa Koulutie 8, 73900 Rautavaara.

Ryhmiksen puhelinumerot 040 8608 205 (ensisijainen) sekä 040 8608 204.

Lähetä kirjeposti allaolevaan osoitteeseen:

Rautavaaran kunta
Varhaiskasvatuspalvelut
Koulutie 1
73900 Rautavaara