TERVETULOA RAUTAVAARALLE!

Rautavaaran kunta sijaitsee kolmen maakunnan Pohjois-Savon, Kainuun ja Pohjois-Karjalan yhtymäkohdassa. Kunnan historiaan ja nykypäivään ovat puumerkkinsä jättäneet niin savolaiset, kainuulaiset kuin karjalaisetkin. Eniten kuitenkin savolaiset.

Kunta kehittää elinkeinojaan

Maaseutuvaltaisena kuntana Rautavaara on joutunut voimakkaaseen rakennemuutokseen. Aikaisemmat pääelinkeinot, maa- ja metsätalous ovat koneellistumisen myötä menettäneet paljon työpaikkojaan. Tilalle on elinkeinopolitiikalla haettu korvaavia työpaikkoja. Keinoina on käytetty mm. Euroopan unionin rahoitusohjelmia ja rakennerahastoja.

Luontaisia kunnan elinkeinopolitiikan painopisteitä ovat mm. luontomatkailu ja ohjelmapalvelut; Tiilikkajärven kansallispuisto, Metsäkartano, ulkoilureitit ja moottorikelkkailureitit, hyvinvointipalvelut, metsien talous- ja virkistyskäyttö. Kunta panostaa vanhojen yritysten kehittämiseen ja uusien yritysten perustamiseen sekä varautuu lähialueen kaivoshankkeisiin.

Kunnasta löytyy hyvät peruspalvelut ja vapaa-aikapalvelut

Olemme rakentaneet kattavat ja toimivat peruspalvelut. Peruskoulun lisäksi on oma lukio. Kunnassa toimii oma terveyskeskus, päivähoitopaikka tarjotaan jokaiselle tarvitsevalle. Myös vanhushuoltoon ja asumispalveluihin panostetaan. Liikuntaa varten on urheilukenttä, kuntorata, monitoimihalli ja kunto- ja liikuntasali. Kunnassa sijaitseva Rautavaaran ilmailukeskus tarjoaa purjelentäjille muista valtakunnallisesti merkittävistä harrasteilmailukeskuksista poiketen vapaan ilmatilan.

Uudet asukkaat ja yrittäjät tervetulleita

Vapaa-ajan asukkaille tarjoamme tontteja ja omakotitalorakentajille sekä pientalorakentajille löytyy kaavoitettuja järvenrantatontteja ja ne ovat kunnallistekniikan piirissä, .

Kunta tarjoaa kauniin ja jylhän luonnon, turvallisen asumisympäristön, hyvät peruspalvelut ja monipuoliset vapaa-ajanpalvelut. Rautavaaran nuorisosirkus tarjoaa elämyksiä ja onnistumisia kaikille

Olemme toteuttaneet kunnassa yhteistyössä Rautavaaran tietoverkko-osuuskunnan toimesta huippunopeat vähintään 100 Mb/s valokuituyhteydet. Hanke kuului valtakunnalliseen Laajakaista kaikille-hankkeeseen.

Tervetuloa Rautavaaralle; asumaan, yrittämään ja kokemaan elämyksiä.

Unto Murto
kunnanjohtaja